خدا بسیاری از مقدرات ما را بر اساس نگاه ما تنظیم می‌کند

?خدا بسیاری از مقدرات ما را بر اساس نگاه ما تنظیم می‌کند
?گمانت به خدا چگونه است؟ خدا همان‌طور با تو رفتار می‌کند!

?داشتنِ نگاه خوب و درست، آن‌قدر اهمیت دارد که خداوند خیلی از مقدرات ما را در دنیا و خیلی از ثواب و عقاب‌های ما را در آخرت، بر اساس نگاه ما تنظیم می‌کند.

? البته بعضی‌ها دربارۀ «نگاه مثبت» خیلی مبالغه‌آمیز صحبت می‌کنند و مثلاً می‌گویند «نگاه تو هرطور که باشد، همۀ عالم مطابق نگاه تو تغییر می‌کند!» درحالی‌که این‌طور هم نیست، خدا از امتحان‌کردن و از مجازات و پاداش‌دادن بنده‌اش در دنیا-هرچند به‌صورت پیچیده– دست برنمی‌دارد، اما بالاخره نگاه انسان خیلی مؤثر است.

?چگونگی نگاه و تلقی‌ ما از خدا، در چگونگی رفتار خدا با ما مؤثر است. طبق روایت، خداوند می‌فرماید: رفتار من با بنده‌ام، در گمان بنده‌ام قرار دارد؛ تو گمانت به من چگونه است؟ من همان‌طور با تو رفتار می‌کنم! (فقه منسوب به امام‌رضا(ع)/٣٦١)

?حسن‌ظن ما به خدا، نوع نگاه ما را به خدا، نشان می‌دهد. بعضی‌وقت‌ها اگر حسن‌ظن به خدا نداشته باشیم، همین به بزرگ‌ترین گناه نابخشودنی تبدیل می‌شود؛ مثل روز عرفه در صحرای عرفات که خدا در آن روز، همه را می‌بخشد غیر از کسی که به خدا حسن ظن ندارد.

? نه‌تنها مقدرات ما در این دنیا، به نگاه ما بستگی دارد، بلکه شاید بتوان گفت که در قیامت، هیچ عملی فایده ندارد الا حسن‌ظن به خداوند! آنجا دیگر نمی‌توانی صدقه بدهی، نماز بخوانی، روزه بگیری و… اما بر اساس روایت، یک عمل در آنجا اثر دارد و آن حسن‌ظن است.

?می‌فرماید: روز قیامت یک بنده‌ای را می‌خواهند به سمت عذاب ببرند، او برمی‌گردد به عقب نگاه می‌کند و می‌گوید که «خدایا فکر نمی‌کردم مرا عذاب بکنی» یعنی نگاهم به تو این نبود! خداوند می‌فرماید: بندۀ مرا به بهشت ببرید؛ به‌خاطر همین نگاهش! (فقه منسوب به امام‌رضا(ع)/٣٦١)

?علیرضا پناهیان

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است
نظر دهید

آدرس پست الکترونیک شما در این سایت آشکار نخواهد شد.

URL شما نمایش داده خواهد شد.
بدعالی

درخواست بد!

پارامتر های درخواست شما نامعتبر است.

اگر این خطایی که شما دریافت کردید به وسیله کلیک کردن روی یک لینک در کنار این سایت به وجود آمده، لطفا آن را به عنوان یک لینک بد به مدیر گزارش نمایید.

برگشت به صفحه اول

Enable debugging to get additional information about this error.