امام علی(ع) به ما میآموزد که انقلاب تغییر «اشخاص دولت» نیست، بلکه تغییر «احوال ملت» است
دوره خلافت برای علی علیهالسلام از تلخترین ایام زندگی او به حساب میآید، اما از نظر مکتبش او موفق شد بذر عدالت را در جامعه اسلامی بکارد.
اگر امام علی(ع) به جای آن دوره کوتاه، بیست سال خلافت میکرد در حالی که نظام زمان عثمان همچنان باقی میماند، امروز نه اسلام باقی مانده بود نه امام علی(ع)، نه نهجالبلاغه و نه اسمی از عدالت اسلامی؛ علی هم خلیفهای میشد در ردیف معاویه.
روش امام علی(ع) به وضوح به ما میآموزد که تغییر رژیم سیاسی و تغییر و تعویض پستها و برداشتن افراد ناصالح و گذاشتن افراد صالح به جای آنها بدون دست زدن به بنیادهای اجتماع از نظر نظامات اقتصادی و عدالت اجتماعی، فایدهای ندارد و اثربخش نخواهد بود. بهامام علی(ع) میگفتند قانون که عطف بماسبق نمیکند؛ شما هرکاری میخواهید بکنید، بکنید ولی از امروز به بعد؛ میخواهی رعایت عدالت بکنی، رعایت #مساوات بکنی، بسیار خوب ولی از امروز؛ آنچه که در زمان خلیفه پیشین صورت گرفته است مال سابق است و ارتباطی به دوران حکومت شما ندارد.
و امام علی(ع) در جواب همه این به اصطلاح نصیحتها میفرمود: خیر، قانون الهی عطف بماسبق میکند: «انَّ الْحَقَّ الْقَدیمَ لا یبْطِلُهُ شَیءٌ» حق کهنه را چیزی نمیتواند باطل کند؛ وقتی بر من ثابت است که حق این است و باطل آن -ولو سالها از آن گذشته- فرقی نمیکند، من باید حق را به موضع اصلیاش برگردانم.
شهید_مطهری،
?آیندۀ انقلاب اسلامی ایران، ص ۱۵۲
بازخوانی آثاراندیشمندان اسلامی
نسخه قابل چاپ | ورود نوشته شده توسط فردوس تراب علی در 1396/07/22 ساعت 04:16:00 ب.ظ . دنبال کردن نظرات این نوشته از طریق RSS 2.0. |